Kwaliteit van onze realisaties

Het is voor ons van het allergrootste belang u zo duidelijk en nauwkeurig mogelijk te informeren over de kwaliteit van onze realisaties; daarom vragen wij u dit overzicht aandachtig door te nemen (ook al kan dat bij gelegenheid eentonig zijn!). U vindt hier alle technische gegevens om uw ramen langer te laten meegaan.  
                        
●  Demontage :
Verwijderen en ombouwen van bestaande vensters (alleen voor renovatie).
Bescherming van vloeren, meubels en radiatoren.

●  PVC-profielen :
Al onze ramen zijn uitgerust met geprofileerde glaslatten (A) (zie bijgevoegde schets) en een onderdorpel (B), niet alleen om de vorm van de bestaande vensterbank te volgen en afvoeropeningen af te dekken (geen afsluitdoppen zichtbaar op de dagzijde van het raam), maar ook om het raamwerk gelijk te leggen met de binnendorpel (van 20 tot 70 mm) (C). De venstervleugel is voorzien van een ingeschroefde waterdorpel met eindstukken aan weerszijden: deze waterdorpel (D) verhindert inwateren.
De hoeknaden zijn schoongemaakt zonder dagziende sponningen.
De profielen hebben een binnendichting alsook een middendichting die op de vier hoeken is aangelast.
Alle profieldelen uit wit PVC die langer zijn dan 300 mm zijn versterkt over de hele omtrek van het raamkozijn en de vleugel. Gekleurde of houtstructuurramen worden systematisch versterkt.
Deze verzinkt stalen versterkingsprofielen zijn gesneden met vluchtige olie om corrosie te voorkomen (E).
Iedere 30 cm zijn doorgaande zelftappende schroeven verzonken in de versterkingsprofielen van het raam.
Dat garandeert een vaste verbinding tussen de PVC-profielen en staal, en voorkomt de nadelige gevolgen van thermische uitzetting.

●  Aluminiumprofielen : RC Systems  65 driekamerprofielen
Het raamkozijn (buitenkader) bestaat uit 65 mm dikke profielen. De raamvleugel is uitgevoerd in 75 mm dikke profielen (zie schets).

Zes uitvoeringen zijn leverbaar :
●  " KLASSIEK ": vlak uitgevoerde kozijnen en vleugels
●  " SOFTLINE ": afgeronde binnenranden
●  " RUSTIEK ": met fijn lijstwerk, retrosfeer
●  " FUTURO ": bolronde profielen
●  " REKO ": driehoekige profielen
●  " VERDEKTE VLEUGEL ": alleen de beglazing is dagziend…

Het raamkozijn is leverbaar in drie breedtes; met het breedste buitenkader kunt u de bepleistering achter de scharnieren inwerken. Dat is bijzonder handig bij renovatiewerken en in nieuwe gebouwen (bijvoorbeeld met bestaande muurtegelbekleding…)

Al onze ramen zijn uitgerust met geprofileerde glaslatten die passen bij de gekozen uitvoering alsook met een onderdorpel, niet alleen om de vorm van de bestaande vensterbank te volgen en afvoeropeningen af te dekken (geen afsluitdoppen zichtbaar op de dagzijde van het raam), maar ook om het raamwerk gelijk te leggen met de binnendorpel. Op aanvraag wordt de raamvleugel voorzien van een ingeschroefde waterdorpel met eindstukken aan weerszijden: deze waterdorpel verhindert inwateren.
De ramen worden samengebouwd door middel van minstens twee pershoeken of, als dat nodig is vanwege de raamafmetingen, via klemverbindingen (zodat het gemonteerde raam volledig weggenomen kan worden).
De thermische onderbreking is uitgevoerd in glasvezelversterkt polyamide en V-vormig, wat niet alleen een grotere lengte mogelijk maakt, maar ook het isolatievermogen verbetert.
Alle tussenregels zijn met de hand samengebouwd en afgedicht met siliconenlijm.
Dit garandeert een stijlvolle en duurzame afwerking.
        
●  Beglazing :
Superisolerend, helder dubbelglas 4/14/4 (K = 1,1), vervaardigd door Saint Gobain (of Glas Fandel Deutschland). Opbouw: twee 4 mm dikke lagen helder glas, waarvan één superisolerend met meerdere metaaloxidelagen en 14 mm argon isolatiegas.
Neem gerust contact met ons op voor vakkundig advies over de beglazing die het best beantwoordt aan uw eisen (helderheid, isolatiewaarde, veiligheid, geluidscomfort…).
                        
●  Hang- en sluitwerk (raambeslag) :
Wat de vensters betreft, werken we al 32 jaar met het Duitse merk AUBI (reserveonderdelen van vroegere modellen zijn eenvoudig te verkrijgen).
Voor dubbelvleugelige ramen is het hoofdraam uitgerust met een verhoger die de trekkracht op de scharnieren vermindert zodat het venster nooit gaat doorhangen.
De tweede vleugel is voorzien van een verzonken handvat (raamgreep zonder grendel) met meerdere sluitpunten zodat het raam altijd hermetisch gesloten blijft.
Op raamvleugels met grote afmetingen zijn sluitpunten aangebracht over de hele omtrek van het raam, ook tegenover het raamhandvat.

Al onze deuren zijn voorzien van een veiligheidsspanjolet met vijf sluitpunten waarvan vier conische pennen die in het versterkingsprofiel van het buitenkader zijn doorgevoerd (geen rolletjes), een tochtafsluiter (Kältefeind) in de onderdorpel die automatisch omhooggaat bij het openen van de deur (G) en ruim bemeten scharnieren van het type "Dr Hahn" (door het versterkingsprofiel van het buitenkader geschroefd), in drie richtingen verstelbaar met schroeven.
De cilinders zijn van het merk LITTO.

●  Toebehoren :
De verlijmde raamroeden zijn voorzien van lijstwerk en tegenprofielen zodat ze perfect de vorm van de geprofileerde glaslat volgen (zie model in onze showroom).
Het formeelwerk wordt uitgevoerd door drie panelen te bevestigen die de welving van het metselwerk perfect nabootsen.
Eén van de panelen wordt onzichtbaar vastgemaakt aan de neus van het buitenkader, de andere twee panelen worden verlijmd op de twee beglazingsvlakken. De poreuze zijde van de panelen wordt afgewerkt met vuilafstotende aflak.
                
●  Plaatsing :
De ramen worden bevestigd met muurankers (of TOGE kozijnpluggen, maar niet met schuim!) uit verzinkt staal (geen koudebrug tussen buiten- en binnenmetselwerk).
Plaatsing van voorgecomprimeerd afdichtband van het type "Compriband".
Zo nodig bijcementeren aan de buitenzijde wanneer er te veel ruimte is tussen muur en raam.
Ruimte tussen buitenmuur en raam afdichten met neutrale siliconenkit.
Afstellen van ramen, opening en uitbalanceren.
Controlebezoek en onderhoud na zes maanden.
        
Belangrijke opmerking : de ramen worden nooit door onderaannemers of zelfstandigen geplaatst zodat u over een waterdichte garantie beschikt!

●  Garantie :        
- 10 jaar totaalgarantie overeenkomstig de ter zake geldende wetgeving.
- Vervaardigd conform de technische goedkeuring ATG 1251.
- Plaatsing conform de technische specificatie STS 52.
- Onze veiligheidsramen hebben het SAFLEX Inside-label (binnenkort i3) en worden regelmatig getest
   door de Nationale Vereniging voor Beveiliging tegen Brand en Binnendringing (NVBB).

Een dochteronderneming van ons bedrijf houdt zich uitsluitend bezig met de beveiliging van Belgische en Luxemburgse bankkantoren).